Terugblik 2022 (4-8) Buurtbanden internationaal, driedimensionaal en in de publieke ruimte

Door in Blog op december 27, 2022

Het is natuurlijk wel heel tof dat dit jaar in New York, in hét designmuseum Cooper Hewitt, op de tentoonstelling ‘Designing Peace’ het concept van Startblok Elzenhagen te zien is! En nog wel tot september 2023!


(foto’s Cooper Hewitt: © Dirk Verwoerd)
Wouter Veldhuis van ontwerpbureau MUST, daagde me uit om een serie buurtbanden te maken op Startblok Elzenhagen en een driedimensionale presentatie te bedenken voor de tentoonstelling. Een installatie waarin een beeld wordt gegeven van de woonplek, waar en hoe jonge vluchtelingen met een verblijfsvergunning samen leven met Nederlandse jongeren.

 

Photo © Matt Flynn, Smithsonian

Marcia Nolte voorzag de personages op de foto’s van een borduursel.

 

© Dirk Verwoerd

Via de geborduurde personages worden verbanden en relaties tussen personen op de foto’s ruimtelijk inzichtelijk gemaakt.

 

Photo © Matt Flynn, Smithsonian

Op dit moment zijn we, Wouter Veldhuis (MUST), Veerle Simons (MUST) Marcia Nolte en ik, de voorbereidingen aan het treffen voor exposities op drie plekken in Amsterdam. De Gemeente Amsterdam wil de foto’s graag tonen in de publieke ruimte. Daardoor kunnen we niet met (kwetsbare) draden werken, maar zullen de foto’s groot op bordbusters te zien zijn.

 

foto: Rufus de Vries

 

We kijken nog hoe we de verbanden tussen de bewoners mooi zichtbaar kunnen maken. Wordt vervolgt…
Kijk en lees meer via deze link. Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door  MUST, Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie en de Gemeente Amsterdam.