Hoogbouw Nieuw West

Door in Blog op maart 30, 2011

Zoals aangekondigd bij de start van mijn weblog, wil ik op deze plek ook nieuwe ideeën delen. Dat doe ik bij deze. Het idee is nog niet af, maar hangt volgens mij in de lucht. Dit kun je bijna letterlijk nemen. Hoogbouw in Nieuw West. Het begon met de flats aan de Sloterplas, gefotografeerd vanuit een bouwkraan in de Kolenkitbuurt. (foto links boven) Een mooi voorbeeld van modernistische architectuur waarbij eenvoud, functionaliteit en duidelijkheid van vorm centraal stonden. Een strikte scheiding tussen wonen, werken, recreatie en verkeer.

Op de foto zie je deze visie letterlijk terug.
Mij boeit met name de massa mensen die hoog wonen. Op zeker tien plekken in Nieuw West zijn groepjes flats ‘gedropped’. Ik heb ze nu bijna allemaal en zoek nu naar een goed idee om iets met deze plekken te doen… Dus zo ver is het idee…

Geef een reactie