Terugblik 2022 (2-8) verdichten verlichten

Door in Blog op december 23, 2022

Afgelopen jaar kwamen veel dingen, waar ik al lange tijd mee bezig ben, bij elkaar. Hierbij een serie van 8 berichten in de laatste dagen van dit jaar…

Amersfoort / Liendert / 2022

het eerste echte onderzoeksproject in Amersfoort (van mij;)). En wel in de wijken Liendert en het Hoefkwartier, waar op verschillende manieren wordt verdicht. Voor de Machinerie maakte ik een website om een plan toe te lichten en deze werd gehonoreerd. De website heet www.verdichtenverlichten.nl

Het ruimtelijk verdichten van steden is een actueel thema, dat ik graag uit diep. Zelf woonde ik lange tijd op een plek waar werd verdicht. Toen ik verhuisde kwam ik eveneens op een plek waar dit gebeurde.
In mijn werk kom ik het onderwerp regelmatig tegen, zo fotografeerde ik voor bureau Rijnboutt de wijk zijdebalen in Utrecht. Een wijk die de afgelopen 15 jaar is gerealiseerd en nu een zeer hoge dichtheid heeft.
Afgelopen zomer kwam podcastmaker Geert van de Wetering langs. Hij maakte een serie podcasts voor het 25-jarig jubileum van Stichting Archined en fietste mee door de wijken Liendert en Hoefkwartier, ondertussen spraken we over verdichting. De podcast is hier te beluisteren.

Amersfoort / Liendert / 2022

Amersfoort / het Hoefkwartier / 2022

Amersfoort / Liendert / 2022

Amersfoort / het Hoefkwartier / 2022

Amersfoort / Liendert / 2022

Amersfoort / het Hoefkwartier / 2022

Amersfoort / Liendert / 2022