Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_01 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_02 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_03 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_04 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_02 Slide Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_07 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_08 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_09 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_10 Slide Rufus de Vries Fotografie_VERHALEN_Gerion_11

Gerion

Aanleiding: Onderwijsinstelling GERION VUmc benaderde mij i.v.m hun 25-jarig jubileum. N.a.v. de serie Buurtbanden was het idee ontstaan voor een serie foto’s over deze onderwijsinstelling te maken. Er worden artsen opgeleid tot specialist ouderenzorg en anderen worden tot ouderenpsychoog of casemanager dementie opgeleid.

Opdracht: We willen het onderwijs laten zien. Evenals de docenten in de praktijk als specialist ouderenzorg. Daardoor worden de mensen waar we het voor doen, de ouderen, ook zichtbaar.

Concept: Omdat al gauw bleek dat GERION VUmc iets tastbaars wilde meegeven bij het jubileum, werd een boek het uitgangspunt. Ontwerper Antoin Buissink (Land of Plenty) werd er bij gehaald. Omdat al de docenten van GERION VUmc in de praktijk werken, fotografeerde ik naast het onderwijs ook de praktijk in allerlei delen van Nederland.

Veel onderwijs bestaat uit casus-bespreking. Daarom besloten Antoin en ik dat we ook een aantal (fictieve) casussen in het boek mee wilde nemen. De lezer/kijker krijgt aan de hand van deze casus dezelfde vraag als de artsen vaak in de praktijk tegenkomen maar waar ook vaak familie en vrienden mee te maken krijgen. Verder is er achterin het boek (120 pag.) een interview opgenomen met het hoofd van de opleiding en de hoogleraar ouderengeneeskunde en ethiek van de zorg voor kwetsbare ouderen.