Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide Slide

Parken

Aanleiding:
Wie op een mooie namiddag in het Vondelpark komt, zou bijna denken dat er in Amsterdam maar één park is. Niets is minder waar. De afgelopen jaren heeft Amsterdam veel in parken geïnvesteerd om te voorzien in de groeiende behoefte aan buitenrecreatie. Immers, hoe meer mensen er in de stad komen wonen, hoe groter de behoefte aan mooie parken.

Inmiddels zijn er voor iedere plek in het Vondelpark goede alternatieven voorhanden ergens anders in de stad. Behalve als je op zoek bent naar grote mensenmassa’s. Veel van deze plekken zijn echter nog onvoldoende bekend bij de Amsterdammers.

Opdracht:
Maak een serie foto’s van Amsterdamse stadsparken. Laat deze prachtige alternatieven zien in relatie tot het zomers drukke Vondelpark. Maak foto’s waarin zowel de menselijk interactie als de ruimtelijkheid te zien zijn op deze plekken.

Concept:
Vondelpark versus alternatief park. In de beelden probeer ik onderwerpen, vormen, kleuren of composities te laten ‘rijmen’, zodat ze duidelijk aan elkaar verbonden worden.

Uitvoering: 12 duo beelden in kleur, van 10 verschillende parken versus het vaak drukke Vondelpark. De serie is onder andere te zien geweest in een Pop Up tentoonstelling in het Vondelpark en bij verschillende presentaties. Terug naar de foto’s.

Stad-Forum:
stelt Amsterdammers in staat om elkaar in een open, scherpe en inhoudelijke dialoog te inspireren. Tijdens de publieke debatten, events of bijvoorbeeld tijdens de Week van de Stad. Op deze manier benut Stad-Forum alle kennis en ideeën in de stad en voedt, verrijkt en beïnvloedt de gemeentelijke planvorming over de ruimtelijke toekomst van Amsterdam. Meer info www.stad-forum.nl